H-8800 Nagykanizsa Csengery u. 8. / Telefon: +36 93 318-887 / +36 30 946-7922 / Fax: +36 93 318-887 / Email: info@madedent.hu Online bejelentkezés, időpont foglalás
Open
X

A környék látnivalói.

ZALAKAROS
Ezen változatos vidéken valamennyi Nyugat-Magyarországra jellemző szépség és vonzerő megtalálható; a táj síkság és lankás dombsorok arányos váltakozása; a növényzet erdők, ligetek és virágzó mezők, zöldellő harmóniája, amelyet ritka növényi társulások és védett állatok fel-felbukkanó látványa tesz különösen értékessé. És van egy a hétköznapi emberi értékrend fogalmaival alig meghatározható különös kincs, a föld forrongó mélységeinek becses ajándéka, különféle értékes ásványok oldatával telített, közel 100 C-os gyógyvíz. Ez a sokszínűség ma ennek a szerény Közép-Európai térségnek együttes, és egyre csábítóbb vonzereje, amely évente közel egymillió embert késztet arra, hogy otthonát elhagyva felkerekedjen és megfáradt, kimerült vagy beteg szervezetét felfrissítse, pihentesse, gyógyítsa ezzel a delejes erejű vízzel, a békességet nyújtó környezetben.
   

Az emlékezetes élmény attól válik teljessé, hogy ezen a tájon kedves, mosolygós emberek élnek, akik a munkájukkal járó kötelező udvariasságon túl, az őseiktől örökölt tisztelettel néznek és közelednek a vendég felé. Ez az értés az énjükből fakad; a szív, az érzelem, a tudat legmélyéről.

Hogy mi minden, mennyi tárgyi szolgálat teszi még kellemesebbé kényelmessé a termál és gyógyüdülést, arról adnak képet ezek az oldalak. Kérjük, lapozzák át méltó kíváncsisággal, és ha sikerül felkelteni az érdeklődésüket, találkozzunk Zalakaroson!

KÁPOLNAPUSZTAI BIVALYREZERVÁTUM
A Zalakomár és Balatonmagyaród között elterülá Kápolnapusztán mintegy 80 bivaly él rezervátumban.
A rezervátumhoz kiépített autóút vezet, a rezervátumnál autóparkoló, sétautak és kilátó várja az utasokat, akik jó idáben a Balaton-felvidék helyeinek látványában is gyönyörködhetnek.

HORGÁSZTÓ GALAMBOK
Galambok szomszédságában festői erdők és dombok között található a halastó, mely elsősorban a horgászást kedvelőknek nyújt kellemes szórakozást, de lehet kisebb kirándulás, túra célja is.
A horgásztóban ponty, kárász, süllő, amúr, keszeg, csuka és harcsa él. Horgászni május 1. és november 30. között lehet naponta 4-23 óráig. Horgászjegyet a helyszínen a halőrnél lehet váltani naponta 6-23 óra között.

KIS-BALATON
Valaha a Balaton nyílt vizű öble volt, amely az idők folyamán lápos árterületté vált. A múlt századtól folyamatosan a víz nagy részét lecsapolták, majd természetvédelmi területté nyilvánították. Ma a madarak paradicsoma. Tanyázik itt nagykócsag, kormorán, kanalas gém, üstökös gém, búbos vöcsök, szürke- és vörösgém, szárcsa, nádi rigó, nádi poszáta és a nagytestű bagoly.

NAGYKANIZSA Csónakázó-tó
A városközponttól 5 km-re, Kaposvár irányában az út bal oldalán található a Csónakázó-tó, mely a kirándulók számára csónakázási, horgászási lehetőséget biztosít.
A tótól 500 méterre van a kilátó, ahonnan kilátás nyílik a környékre és Nagykanizsára is.

GALAMBOK KÖZSÉG
Római katolikus templom:
A mai templom 1801-1802-ben épült. Gazdagon festett architektúrája Dorffmaister műhelyében készülhetett. A főoltárkép ifjabb Dorffmaister műve. ZALAKOMÁR: Római katolikus templom:
A műemlék jellegű épület 1772-ben épült. Faragott, gazdag vasalású főkapuja, festett mennyezete különös bájt kölcsönöz az épületnek.
A keresztelő medence márvány, címerrel díszített, 1698-ból való. Tetején copf stílusú fedél és szobor található.
A templom hajójában kétoldalt vasszerkezetű galéria húzódik, amely 1890 körüli munka. Freskóit Dorffmaister készítette.

ZALAVÁR
Első királyunk, I. István 1019-ben itt alapított bencés apátságot, majd ide helyezte a királyi megye központját. Ennek emlékére Zala vármegye 1938-ban emlékoszlopot állíttatott az apátság és a vár egykori helyén.
Ezeregyszáz évvel ezelőtt élt itt a szláv népek megtérítője, a róla elnevezett írásmód kialakítója, Cirill és Metód. Tiszteletükre 1985-ben emlékmű készült, a szláv apostolok egész alakos szobrával, amit itt avattak fel.
Nem messze a Cirill-Metód emlékműtől található a Szent István-kori kápolna alapfalaira 1996-ban felépített emlékkápolna.

KESZTHELY
A város mintegy 35 km-re fekszik Zalakarostól, a Balaton partján. A „Balaton fővárosá”-nak nevezett település állandó lakosságának száma körülbelül 25.000 fő.

A város nevezetességei:
Festetics Kastélymúzeum
A kastélyt gróf Festetics Kristóf kezdte építtetni 1745-ben. A család az évszázadok alatt tovább bővítette, s a múlt században alakult ki mai képe.
Nyitvatartási idő: október 1. – április 30. : 09.00 – 17.00 óráig,
május 1. – szeptember 30. : 10.00 – 18.00 óráig.

Georgikon Majormúzeum
A múzeum az egykori tangazdaság épületében működik, kiállításai látogathatók.
Nyitvatartási idő: április 1. – október 31. : 10.00 – 18.00 óráig.

Balatoni Múzeum
A múzeumban a „Balaton és az ember” címu állandó kiállítás és rangos képzőművészeti tárlatok kaptak elhelyezést.
Nyitvatartási idő: kedd – szombat: 10.00 – 18.00 óráig.

Babamúzeum
A sétálóutcánál levő múzeumban, mely Közép – Európa legnagyobb Babamúzeuma, történelmi népviseletet viselő babák találhatók.
Nyitvatartási idő: minden nap 10.00 – 18.00 óráig.

Marcipánmúzeum
A családias hangulatú cukrászdában saját készítésű hazai és bécsi cukrászati specialitások, mintegy 100 különféle díszmunkából állandó cukrászati kiállítás található.
Nyitvatartási idő: kedd – vasárnap : 10.00-18.00 óráig.

NAGYKANIZSA
A város mintegy 18 km-re fekszik Zalakarostól. Állandó lakosainak száma több, mint 60.000 fo.
A város központjában található az Erzsébet tér, mely Erzsébet királynéról lett elnevezve.
A tér északi részén található a Török kút, mely nevét onnan kapta, hogy – a helyi hagyomány szerint – kőből készült, nyolcszögű alsó része a török kori várból származik.

Thúry György Múzeum
A múzeumban található kiállítás az „Erdő és ember Zalában” címet viseli. A kiállítás a környék életmódjának, gazdálkodásának, flórájának és faunájának évszázados változásait kíséri végig napjainkig.
Nyitvatartási idő: kedd-vasárnap: 10.00 – 18.00 óráig.

Zsinagóga
Műemlék jellegű épület, mely a XIX. század elején épült, azóta többször átalakították. A felújított épület ma hangversenyeknek, kulturális programoknak ad helyet. Alsóvárosi templom:
Műemlék, mely a XVIII. században épült. Vele egy időben ferences rendházat is építettek.
A barokk templom érdekessége, hogy szenteltvíztartója valaha török sírkő volt.